UngarischMitAnett

Online lernen

Karácsonyi ABC

Mit esznek a magyarok karácsonykor? A videóból megtudod.

Itt olvashatod a szöveget:

KARÁCSONYI ABC

 

ADVENTI NAPTÁR              A gyerekek kapják a szülőktől. December elejétől karácsonyig minden nap tudnak a gyerekek csokit enni.

AJÁNDÉK                               Pl.: új mobiltelefon, érdekes könyv, drága óra, antik lámpa, szép váza, modern kávéfőző, drága toll, könnyű laptop, szép bögre

BEIGLI                                    Ezt a hosszú formájú süteményt karácsonykor eszik a magyar családok. Két variációja is van: mákos és diós.

FRANCIASALÁTA                 Ez az étel sok magyar család asztalán ott van karácsonykor. Rántott hal vagy töltött pulyka mellé eszik. Borsó, répa, alma, uborka van benne és majonéz, tejföl és cukor is.

HALÁSZLÉ                             Ezt a levest karácsonykor eszik a magyar családok. Hal, tészta és pirospaprika van benne.

KARÁCSONY                         Keresztény ünnep. Első napja december 25, második napja december 26. De Magyarországon már december 24-én, szenteste van az ajándékozás. Az ajándékokat a Jézuska hozza

KARÁCSONYFA                    Fenyőfa díszekkel és szaloncukorral.

MIKULÁS                               Idős férfi, fehér szakállal.

December 6-án van a névnapja. Akkor ajándékot hoz a jó gyerekeknek, csokit és kekszet. A rossz gyerekek nem kapnak csokit.

MÉZESKALÁCS                     Ezt a süteményt az adventi időszakban sütik a családok, általában az anyukák a gyerekekkel. Sok méz és cukor van benne, és egy kevés ánizs és más fűszerek.

SZALONCUKOR                   Bonbon érdekes formájú csomagolásban. A karácsonyfát díszíti Magyarországon.

TÖLTÖTT KÁPOSZTA          Karácsonykor eszik Magyarországon. Hús és káposzta van benne. Kenyeret esznek        hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ungarischmitanett.blog.hu/api/trackback/id/tr9315677804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

UngarischMitAnett

Kurze Texte und Aufgaben für Ungarischlerner mit deutscher Muttersprache

Friss topikok

süti beállítások módosítása